Családi kórushangverseny

Veszprém - Veszprém Város Vegyeskar kóruscsaládjainak tagjai léptek színpadra a családi hangversenyen a Megyeháza Szent István termében a múlt hétvégén.

Deák Dóra

A hagyományos évadzáró délutánon Veszprém Város Vegyeskarának három generációja énekelte az elmúlt év legszebb dalait, kórusműveit Erdélyi Ágnes karnagy vezényletével. 


Három generációja énekelte az elmúlt év legszebb dalait, kórusműveit Erdélyi Ágnes karnagy vezényletével
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


A kórus vendége a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola Csengettyűs együttese volt. Albertné Balogh Márta vezetésével a diákok hangulatos dallamokat szólaltattak meg csengettyűikkel, mint például a Harangok című művet, amelyet Rostetter Szilveszter az együttes számára írt. 

A VVV Csermák Gyermekkórusa egy szitakötőről szóló japán népdalt adott elő, majd a Vokállal kiegészülve a könnyűzene kapott főszerepet, és többek között a Legyen egy jó napod vagy a Rock and Roll kánon című dalok eléneklésével a fiatalok jó kedvre derítették a közönséget. 

Utolsóként a Vegyeskar lépett színpadra Marosszéki dalokkal, de Bárdos Lajos népszerű Régi táncdal című műve is felcsendült. Hallhattunk egy több tételből álló cseh dalt is cseh nyelven, amely a természet ébredéséről szólt. 

A közel másfél órás, színvonalas hangversenyen a vidám közös éneklés sem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!