Húsvéti rekord az állatkertben

Veszprém - Rekordszámú látogató kereste fel húsvétkor a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkot. Nem mindenki örült felhőtlenül a sikernek. A környéken lakókat ugyanis kimondottan zavarta, hogy szabad parkolók híján az autósok minden elképzelhetetlen helyre felálltak, még az állatkertből felvezető útkanyarba is.

Németh F. Bernadett

Török László állatkertigazgató elmondta: ez a probléma legalább tíz éve létezik. Az intézmény parkolói nem tudják kiszolgálni a megnövekedett igényeket. 

Hosszútávú megnyugtató megoldás lehetne az állatkert és a környéken lakók számára is, ha a 8-as számú főútról bevezető utat építenének az állatkert Gulya-dombi bejáratához. 

Ezzel tehermentesítenék a várost is, a látogatók könnyebben odatalálnának az álatkerthez és kulturáltan parkolhatnának. Ez a felvetés az utóbbi években többször elhangzott különböző fórumokon, de megoldás eddig nem született.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!