Bulivan

2015.07.26. 12:41

Összművészeti dzsembori

Kapolcs – Még a vihar sem tudta elriasztani a látogatókat a Művészetek Völgyéből, ahol a hétvégén Hobo, Sub Bass Monster és az Irie Maffia is koncertet adott.

Szabó Péter Dániel

A völgyközpontnak számító Kapolcs mellett Taliándörögdön és Vigántpetenden is rengeteg program várja a 25. alkalommal megrendezett összművészeti fesztivál vendégeit. Akik jöttek is szép számmal, a nyitóhétvégén több ezren érkeztek az ország minden tájáról.

Még a völgyet szombat este elérő vihar sem tudta elriasztani az embereket, hömpölygött a tömeg nagy koncerteknek helyet adó Blue sPot Major felé, ahol szombaton Kistehén és az Irie Maffia ugráltatta meg a publikumot, vasárnap este pedig az Amber Smith, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Johhny Cash dalait autentikusan tolmácsoló Nyughatatlan zenekar zenél majd.

A falu központjában, a korábbi Palya udvar helyén ezúttal az improvizációs előadásairól ismert Momrntán Társulat a házigazda. A szabad költészet jegyében slam poetry verseny, színházi előadások, valamint Sub Bass Monster koncertje várta a fesztiválozókat. A rátóti rapkirály szombat esti bulijára alig lehetett beférni, több százan mulattak együtt a jól ismert slágerekre. A kapolcsi Hobo Klubban közben az idén 70 esztendős, a völgyben a kezdetek óta állandó vendégnek számító Földes László Hobo muzsikált zenekarával. A múltidézés jegyében vasárnap este a legendás Kopaszkutya film és lemez örökbecsű dalai csendülnek fel, több generáció énekelheti együtt a Tobacco Road, az Enyém, tied, miénk vagy épp a címadó nóta, a Kopaszkutya sorait.

Taliándörögdön hosszú évek után újra tartanak koncerteket a Klastromnál. A hétvégén Lajkó Félix, Szalóki Ági, a Kerekes Band lépett színpadra, míg vasárnap este a szintén állandó „völgylakónként” számon tartott Ferenczi György és a Rackajam zenél. A kezdetektől teltházzal futó színház színpadnál Jim Morrison-estet tartottak, vasárnap pedig  Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László Nézőművészeti Főiskola című jövőbe tekintő darabja várja a közönséget. Vigántpetenden a HelloWood faluban csodás installációkat láthatnak a látogatók, de a komolyzenei koncertek miatt is érdemes ellátogatni a településre.

 

Fotó: Szabó Péter Dániel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!