Borosta

2015.04.29. 17:38

Gyuri, a műkörmös

Csillámpor, lakkok, festékek, egy műköröm építő eszközei. Az asztal túloldalán azonban mindezzel a bakonynánai Hofherr György, Gyuri dolgozik.

Kutasi Zsófia

Eleinte kihívásként indult, aztán hosszútávú cél lett belőle. Hofherr György egy alkalommal a nővérét vitte műkörmöshöz, akivel beszélgettek a munkáról, ami megtetszett neki. Akkor határozta el, körmös lesz. Nem sokkal később az akkor még katonaként dolgozó Gyuri elvégezte a kéz-, és lábápoló, műkörömépítő képzést.

- Az elején volt bennem némi bizonytalanság, nem tudtam, hogyan fognak reagálni a vendégek és az emberek - emlékszik vissza. Azonban elhatározta, ha már belekezdett, komolyan fogja csinálni. Több tanfolyamot elvégzett és számos oktatónál tanulta a szakmát.

Gyurinak pozitív és negatív tapasztalatai is voltak. Párszor megkapta azt, hogy mit keres egy férfi ezen a területen. Volt, aki durván, volt, aki finomabban közölte a véleményét. Egykori katonatársai rendesen ugratták is, amire Gyuri mosolyogva emlékszik vissza. Hiszen nem mindennapi, férfiként ráadásul egy macsós szakma mellett műkörömépítéssel foglalkozni. Gyuri vette az ártalmatlan poénokat, a munka terén azonban nem viccel. Mint mondja, a helyzetet el kell fogadni, a kritikák és a viccelődés pedig előbb-utóbb lecseng.

Kezdetben nagy kihívást jelentett számára férfiként megfelelni egy olyan szakmában, melyet többségben nők végeznek. A műkörmös kolléganők közül volt, aki kritikusan fogadta és a munkáin a legapróbb részleteket is górcső alá vette. Előfordult, hogy tudomására jutott, azért nem kapott meg egy állást, mert férfi. Ekkor döntött úgy, hogy vállalkozó lesz.

Szerencsére sok támogatást, bíztatást is kapott, akik pedig vendégként megfordultak nála, mind elégedetten távoztak. Gyuri odafigyel arra, hogy kizárólag minőségi munkát adjon ki a kezéből, akkor fejezi azt be, ha tökéletes a végeredmény és a vendég is maximálisan elégedett.

Gyuri számára elsősorban önbizalmat adott a műkörmözés; örömmel tölti el, ha megszépítheti a nőket, akik elégedetten távoznak és büszkék a végeredményre
Fotó: Balogh Ákos

Több férfi megfordult nála, főleg olyanok, akiknél számít a megjelenés és a kezük nap mint nap előtérbe kerül.

Gyuri szerint számos előnye van a szakmának többek között az, hogy széles ismeretségi körre tett szert. Készített csapattal együtt fotózásokhoz, forgatásokhoz is körmöket, ez volt az a terület, ahol igazán otthon érezte magát.

- Engem az lep meg, hogy még mindig ennyire kevés férfi dolgozik ezen a területen. Pedig ez is egy szakma, mint például a fodrászat - fogalmaz.

Mint mondja, a vendégkör kiépítése a minőségi munkán és a bizalom elnyerésén is alapul, ami férfiként szintén nagyobb kihívást jelentett.

Munkája során bepillantást kapott a női rivalizálásba, pletykákba és a nők lelkét is jobban megismerte.

Gyuri számára elsősorban önbizalmat adott a műkörmözés; örömmel tölti el, ha megszépítheti a nőket, akik elégedetten távoznak és büszkék a végeredményre.

- Ez a munka nem csak nekem, de a vendégeimnek is önbizalmat ad, hiszen szépnek érzik magukat attól a plusztól, amit én nyújtok nekik. Erre törekszem minden alkalommal - hangsúlyozza.

A fiatalember soha nem unatkozik, szeret kipróbálni új dolgokat, az érdeklődése pedig szerteágazó. Korábban dj is volt, de a sminkelés is érdekelte.

A negatív kritikákból is erőt merít és a javára fordítja azokat, mint mondja, ha ellenzik a tevékenységét, az főleg az irigységen alapulhat és akkor valamit biztosan jól csinál.

Négy évig aktívan dolgozott a kéz-, és lábápoló, műkörömépítő szakmában, az utóbbi egy évben szünetet tartott, azonban hosszútávon szeretne ezzel foglalkozni és minél magasabb szintre eljutni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!