Borászat

2016.09.11. 14:20

Testvérhegyek borai - Somló, Badacsony és Széki-tó együtt

Devecser - Testvérek, és még a magasságuk egy közel azonos, hiszen a Somló 431, a Badacsony 438 méter. Büszkék lehetünk a borokra, és arra is, hogy mindkét hegy a megyénkben található - mondta Kovács László a borkóstoló házigazdájaként.

Penk Tímea

Családi és baráti kapcsolatok hívták életre azt a különleges eseményt, amelynek során Devecserben, a Somló fővárosában mutatnak be badacsonyi borokat, és mellé a Széki-tóból kifogott halat kínálnak.

Csillag Attila vincellér badacsonyi borokat mutatott be Fotó: Penk Tímea

- Ha tehetném, minden háziorvosnak azt javasolnám, hogy gyógyszer helyett ilyen rendezvényeket írjon fel a betegeknek. A mai világban ugyanis hiányoznak a személyes kapcsolatok, főleg közösségi oldalakon és elektronikus eszközök útján érintkezünk egymással - mondta Kovács László, majd megköszönte Horváth Péternek és Scheily Józsefnek a kipecázott halat, Pápai Józsefnek és Kocsy Miklósnak a konyhai munkálatokat, valamint Heizler Gábornak a program megszervezését.

- Számomra a somlói bor férfiasan szilaj, a badacsonyi pedig nőiesen tüzes - mondta a házigazda, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a két vulkanikus hegynek nem kell versengenie egymással, hanem az együttműködés mindenkinek meghozza a sikeres hírnevet. A rendezvényen Csillag Attila vincellér mutatta be a badacsonyi borokat, amelyekhez rövid tájékoztatást is adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!