Belföld

2016.08.31. 13:43

Ilyen lesz az idő csütörtök estig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Európa legnagyobb részének időjárását magasnyomás alakítja. Az 55. szélességi körtől délre eső területeken szinte zavartalan a napsütés, csupán Ukrajna keleti vidékeire és Oroszország fölé nyúlik be egy keskeny felhősáv. Az elmúlt napokéhoz képest a hőmérséklet eloszlásában lényeges változás nem történt, továbbra is főként a mediterrán térségben melegszik 30 fok fölé a levegő, Dél-Spanyolországban 37 fokot is mérnek. Igazán hűvös idő a Skandináv-félsziget északi felén és az Ural előterében van, ahol néhol még a 10 fokot sem éri el a csúcsérték. A közép-európai térségben csütörtök estig, de még a hétvégéig sem valószínű lényeges időjárás-változás. A meteorológiai ősz a Kárpát-medencébe nyárias idővel köszönt be.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Nagyrészt derült, száraz idő várható, hajnalban délnyugaton, napközben néhol lehet kevés felhő. Országszerte mérsékelt marad a változó irányú szél.    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 26 és 29 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!