Belföld

2015.06.27. 12:25

Épségben megúszta a veszprémi kézilabdázó a tunéziai mészárlást

Barátaival épp a tunéziai tengerparton strandolt Kovács János veszprémi kézilabdázó, amikor néhány kilométerre tőlük egy 22 éves terrorista több tucatnyi turistát lőtt agyon egy gépfegyverrel.

Szabó Péter Dániel

Harminckilenc turistát megölt és legalább ennyit megsebesített pénteken egy terrorista a tunéziai Szúsza városa mellett a tengerparton. A 22 éves diák a strandon nyitott tüzet, fegyverét egy napernyőbe rejtve vitte magával.

Barátnőjével és barátaival alig néhány kilométerre pihent a vérengzés helyszínétől Kovács János. A veszprémi nevelésű, jelenleg az NB I-be feljutott Eger kézilabdacsapatánál játszó kapus a Naplónak elmondta, épp napoztak a parton, amikor arra lettek figyelmesek, hogy szirénázó mentőautók és rendőrök húznak el a part menti úton, majd egy katonai helikopter szállt el felettük.

– A rémálmainkban sem gondoltuk, hogy ilyen szörnyűség történt, ugyanis a rendőri járőrözés mindennaposnak számított Tunéziában.  A hotelba visszaérve néztem rá a telefonomra, s láttam a család és az itthoni barátok hívásait, üzeneteit, amiben kérdezték, hogy jól vagyunk –e. Akkor hívtam fel a helyi idegenvezetőt, s ő mondta el mi is történt öt kilométerre tőlünk – mondta el János, aki nem tagadja, nagyon megijedt a terrortámadástól.

Kovács János és párja, Balázs Bernadett a tunéziai tengerparton, nem messze a vérengzés helyszínétől

– A helyieket ugyan nem rázta meg túlságosan a dolog, de mi nagyon megijedtünk, hiszen akár mi is feküdhettünk volna azon a strandon. A szomszédunkban megszálló németek is nagyon kikészültek, zokogva hagyták el a szállodát. Ugyan nekünk is lett volna még egy napunk a nyaralásból, ám közösen úgy döntöttünk: pénteken repülőre szállunk és hazautazunk Tunéziából – mondta el a sportoló, majd hozzátette, a nyaralás első napjaiban egyébként nagyon jól érezték magukat, sőt, a barátnője testvére ott mondott igent párja lánykérésére, így minden szempontból emlékezetes marad a tuniszi kaland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!