Belföld

2009.07.08. 14:09

Betörőbandát fogtak Egerben - Víkendházakat fosztogattak

Eger - Összesen 12 hétvégi házat fosztott ki május óta az a betörőbanda, amelyet július 3-án értek tetten a rendőrök Egerben - jelentették be az egri rendőrkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján.

MTI

A három egri férfi - egyikük fiatalkorú - csaknem 1,7 millió forint kárt okozott a tulajdonosoknak - közölte a város rendőrkapitánya.

A házkutatások során mintegy 100 lopott tárgy, a többi között kerti kisgép és szórakoztatói elektronikai készülék, illetve a betöréseknél használt eszköz került elő - tette hozzá Petrovics András.

Mint elmondta: a három férfi az Eger határában található Almár elnevezésű területen fosztogatta a hétvégi házakat.

Közülük kettőt egy szomszéd bejelentése alapján akkor értek tetten, amikor éppen behatoltak egy épületbe. Ugyanakkor harmadik társuk nem volt ott a rajtaütéskor, és később ismeretlen helyre távozott.

Az egri rendőrkapitányság folytatólagosan elkövetett betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A banda tagjai közül kettejük esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, míg a harmadikuk ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!