Erő feletti teljesítmény

2 órája

Fecskementés: az összefogás csodákra képes (videó)

Múlt hét pénteken kezdődött az egész egy parti fecskével, ő volt a legelső beérkező fecske.

Kovács Erika

Akkor még nem gondoltuk, hogy ilyen durva lesz a helyzet. Számítottunk rá, hogy sok fecske szorul majd mentésre, de arra álmainkban sem gondoltunk volna, hogy ennyi, írta a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont közösségi oldalán. 

Egy megszáradt, felmelegedett példány a mintegy hatszáz fecskéből
Fotó: Facebook/Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont

Az írták, arra sem gondoltak, hogy ilyen mértékű összefogást fognak tapasztalni. Rengeteg ember indult el, kezdte összeszedni a legyengült fecskéket, segítettek a szállításukban, és a számukra megfelelő eleséget is  kaptunk. Erő feletti teljesítményt nyújtott mindenki, civilek, mentőszervezetek, nemzeti park. – Mi mégis a minket segítő önkénteseknek, „munkatársaknak” tartozunk óriási hálával. Nélkülük, nélkületek nem sikerült volna, hogy a közel 600 beérkező fecskéből két nap alatt már 330 fecskét tudtunk elengedni. Összefogva, egymást segítve csodákra vagyunk képesek. Az pedig igazi csoda, hogy a sok veszteség mellett mégis rengeteg fecske szelheti most az eget – hangsúlyozták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában