Belföld

2009.04.09. 02:28

A polgármester is közbenjár

Veszprém - Politikai és diplomáciai úton is lobbizik Debreczenyi János polgármester azért, hogy egészséges csimpánzok kerüljenek a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Csimpánzvilágába.

Németh F. Bernadett

A polgármester először dr. Gálffy István tiszteletbeli osztrák konzullal folytatott megbeszélést, mely azzal zárult, hogy a diplomata Ausztriában tájékozódik a ganserndorfi szafariparkban tartott csimpánzokról s azok behozatalának nehézségeiről, majd újra konzultál Debreczenyi Jánossal.

A megyeszékhely első embere ugyancsak felvette a kapcsolatot a város díszpolgára, dr. Habsburg Ottó titkárával, hogy a magas rangú vendég hónap végi látogatásán szót válthassanak erről a témáról. A városvezető személyes találkozót kért Szabó Imre környezetvédelmi minisztertől is, hogy - amint fogalmazott - pontot tehessenek ennek az ügynek a végére. 

Debreczenyi János arcátlanságnak nevezte, hogy a környezetvédelmi minisztérium munkatársai vizsgálódásuk során kételyeket fogalmaztak meg a veszprémi állatkert szakmai kompetenciáját illetően, holott a csimpánztartásnak, -gondozásnak 1963-ra visszanyúló gyökerei vannak, a vadaspark Böbe csimpánzzal elért eredményei pedig nemzetközi hírre tettek szert.

A polgármester megnyugtató megoldást szeretne a csimpánzügyben, mely szerinte az, ha Veszprémbe egészséges állatok kerülnek olyan körülmények közé, melyek megfelelnek minden szakmai és erkölcsi követelménynek. A városvezető személyes találkozót kért Szabó Imre misztertől is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!