Belföld

2009.01.16. 03:27

Határon túli válasz Lasztovicza Jenőnek

<b>Budapest, Veszprém</b> - Méltatlannak tartjuk <em>Lasztovicza Jenőnek</em>, a megyei közgyűlés elnökének politizálását. Ezt <em>Kozma József</em>, a Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságának alelnöke a lapunkhoz is eljuttatott levelében fejtette ki.

Mátételki András

Még nem látszott a válság vége, írja, amikor a válságból politikai hasznot húzni akaró fideszes politikusok megjelentek a színen. 

Akciót indítottak iskolák ideiglenes bezárására, megzavarták az oktatás normális menetét. Már a krízis első napjaiban a parlament külügyi bizottságának ülésén szóba került: a válság az egész térségünket érinti, ezért a megoldás is csak összehangolt és közös lehet egész Közép-Európa és az EU számára. 

Sőt, számunkra különösen fontos, hogy a körülöttünk lévő országokban élők, köztük nagy számban magyarok is minél kevésbé szenvedjék meg a gázvita következményeit.

Ezért értünk egyet azzal, hogy miközben a hazai lakosság, intézmények, iskolák ellátása biztonságos, adjunk át fűtőanyagot a szomszédainknak is, szögezi le az alelnök, majd hozzáteszi: ezt követeli meg a tisztesség, az emberség, sőt egybecseng alkotmányos kötelezettségünkkel is. A Veszprém megyei közgyűlés elnöke ezt kérdőjelezi meg.

Kozma József levelét így fejezi be: sajnálatosnak és méltatlannak tartjuk az ilyen politizálást, és felhívunk minden tisztességes politikust, hogy számításból ne akarja meglovagolni a gázszállítási válságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!