Balatonfüred

2015.08.21. 14:50

Zoób Kati őszi–téli kollekcióját mutatták be Füreden

Balatonfüred – Zoób Kati divattervező immár másodszor nagyszabású showműsorban mutatta be új kollekcióját az Anna Grand Hotel udvarán felépített hetven méter hosszú kifutón.

Tisler Anna

Először tavaly augusztusban pályafutása húsz éves évfordulóját ünnepelte. A siker láttán elhatározta, az idén visszatér a városba, ahol oldtimer találkozót is tart. A mostani bemutatón 120 ruhát látott a közönség. A darabokat nem csupán fiatal manekenek viselték, a programban két középkorú hölgy is szerepelt. Zöldes óarany, okker, füstös barack, rózsaszín, kékesszürke színek kiegészülnek a mindig divatos feketével Zoób Kati őszi-téli kollekciójában.

A balatonfüredi divatbemutató elején Békés Itala színművész köszöntötte a tervezőt és a népes közönséget.

– Zoób Kati nem divatdiktátor, hanem segít abban, hogy mindenki rátaláljon a saját stílusára – jelentette ki a színművész, akinek élete számos szállal kapcsolódik a divat világához. – Nagyapámnak Debrecenben úri szabósága volt. Az 1950-es években Monte Carlóban találkoztam egy úriemberrel, akinek a nyakkendőjén egy címke volt, Békés úriszabóság Debrecen. Végtelenül büszke voltam a nagyapámra. Az úrnak elmeséltem, hogy a nagyapám által készített darabot viseli. A gumírozott ruha szabadalma édesanyám nevéhez kötődik. Én Ranolder Klára ipari iskolájába iratkoztam be. Az intézményből a divatszakma számos jeles képviselője került ki. Tanulmányaim végén gondolkodtam, hogy a divatszakmát vagy a színészmesterséget válasszam. Azért lettem színész, mert a színművészetiről előbb kaptam meg az értesítést, hogy felvettek.

Békés Itala elmondta, tisztelője a világhírű divattervezőnek, aki a minőség és az igényesség megtestesítője. A húsz esztendeje vásárolt darabok még mindig hordhatók, divatosak.

Zoób Kati őszi–téli kollekciójában a geometriai formák dominálnak, amelyek mellett fellelhetők az ocelot-, a zebra-, valamint az art deco-motívumok is. Az anyagokra is a sokszínűség jellemző, előfordul a gyapjú, a kasmír, de vastagabb kabátanyagokat és bőrt is használ a tervező. Az alkalmi ruhákat organzával, gyapjúval, csipkével teszi változatossá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!