Balatonfüred

2017.01.19. 21:50

Orvosolják a hibákat

Balatonfüred - Az elmúlt napokban több olvasói levelet is kaptunk arról, hogy a január elején megnyitott Városi Sportuszoda működésével kapcsolatban problémák vannak. Egyelőre tesztelik a rendszer.

Volt, aki a hidegre panaszkodott, mások az uszoda beázását említették. Az olvasóink által jelzett problémákkal megkerestük Majer Tamást, a füredi uszoda működtetésével is megbízott Észak-Balatoni Regionális Konferencia Központ Kft. vezetőjét, aki lapunknak elmondta, a létesítmény jelenleg próbaüzemben működik. Ez csökkentett nyitvatartást és szolgáltatásokat is jelent.

Jelenleg a medencetér belső hőmérséklete 27 Celsius-fok, az uszoda vize 26 fokos. A levegőztetést, a szellőzést meg kell még oldani Fotó: Penovác Károly

Az uszodatechnika gépészete rendkívül bonyolult, melynek tesztelését csak terhelés alatt lehet végezni. A nagymedence vizének vegyszeres kalibrálása folyamatban van, a szűrők, a puffertartályok és a vegyszeradagoló működése nagyon érzékeny, a határértékek terhelés alatti beállítása nem egyszerű feladat.

A másik, ami kellemetlenséget okozhat, hogy a légtechnika és a páramentesítő még nem üzemel. Itt a kivitelező garanciát vállalt, hogy két héten belül ez is működni fog. Addig azonban izzad az épület, és ezt egyelőre csak szellőztetéssel lehet orvosolni, a kinti hideg időről időre lehűti a benti levegőt, tette hozzá.

Jelenleg a medencetér belső hőmérséklete 27 Celsius-fok, a medence vize 26 fokos. Ezenkívül vannak még apróbb problémák, de a próbaüzem végéig mindent orvosolunk majd, mondta Majer Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!