Balatonalmádi

2016.10.28. 20:30

Tervek a kolostorral

Balatonalmádi - Az önkormányzat tulajdonába kerülhet a Veszprémi úti egykori kolostor, az ingatlan iránti igényének megerősítéséről is döntöttek a képviselők.

Marton Attila

Módosította a testület a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről szóló rendeletet: eszerint Balatonalmádi köz-igazgatási területén a köz-szolgáltató az Észak-balatoni Hulladékgazdálkodási Kft., míg Balatonalmádi gyűjtőkörzetben a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. jogosult közreműködőként végezni a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék átvételét, gyűjtését, elszállítását.

Keszey János polgármester Fotó: archív

A testület tavaly már kezdeményezte a Veszprémi út 85. szám alatti volt kolostor ingó és ingatlan vagyonának ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től. Az MNV-nek tett nyilatkozatában az önkormányzat vállalta, és a társaság tájékoztatására a testület határozatban ismét megerősítette, hogy fenntartja az ingyenes tulajdonba vétel iránti igényét.

Az ingatlant az önkormányzat városi képzőművészeti galériaként, helytörténeti időszakos és állandó kiállítási helyként, a műemlékegyüttes látogathatóvá tételével bemutatóhelyként, valamint képzőművészeti és zenei képzési és ismeretterjesztő központként kívánja működtetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!