Balatonakali

2016.05.04. 16:56

A homo ludens, a játékos ember - Átadták a Forrás parkot Balatonakaliban

Balatonakali - A bár szeles, mégis napsütötte időjárás kedvezett a település lakóinak szerdán, mikor hivatalosan is átadhatták a Forrás parkot, az új közösségi teret.

Kekk Sára

- Nagy öröm, hogy a környező települések vezetői, pedagógusai megtisztelték a mai rendezvényünket. Külön köszöntöm a gyermekeket, akikért dolgoztunk, akikért létrehoztuk ezt a közösségi teret. Ők még azt is vállalták, hogy kihagynak pár tanórát az átadás kedvéért – kezdte az ünnepségen beszédét Koncz Imre polgármester. Elmondta, a kilencvenes évek elején a most átadott területre egy szolgáltató-, kereskedőház építése volt a koncepció. A polgármester hozzátette, örül, hogy ez nem valósult meg, hogy inkább egy játszóteret sikerült itt felépíteni, amelyen sok helyi és környékbeli kivitelező dolgozott.

- Sokáig nem szerepelt ez a terület sem rövid, sem hosszú távú önkormányzati tervben. Mígnem Pálmüller József, Balatonakali tiszteleti polgára fejében született meg a gondolat, hogy itt a neve szerint Forrás parkot kellene létesítenünk, és azt közösségi funkcióval feltölteni – mesélte el a park történetéről Koncz Imre.

Nem volt kérdés, hogy a hétszáz fős településnek új játszótérre van szüksége, hiszen kilencvennégy, tizennyolc év alatti gyermek van, akik most is nagy lelkesedéssel vették be a többfunkciós játszóteret.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az átadón gratulált a csodálatos parkhoz, hiszen, mint mondta, ennek a közösségi térnek a megvalósulása régi kívánsága volt az itt élőknek. -  A homo ludens, a játékos ember az emberi megnyilvánulás egyik legszebbje, és itt, ezen a csodálatos játszótéren a gyerekeknek és a felnőtteknek is lehetőségük nyílik erre. Úgy gondolom, Balatonakali ezzel a beruházással nagyon fontos lépést tett annak érdekében, hogy az itt élők még inkább magukénak érezzék a települést – mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!