Bakonybél

2016.10.14. 11:18

Ökumenikus konferenciát rendeznek

Bakonybél – Közös gondolkodásra hívta a híveket Krisztus követésről, a megtérésről és az ökumenéről a Colloquium Discipulorum elnevezésű konferencia.

Kutasi Zsófia

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a konferenciát Pannonhalmán és Bakonybélben október 14-15-én.

Halmos Ábel OSB, a bakonybéli bencés közösség perjele elmondta, a konferencia az idei Szent Márton-évet, az irgalmasság szentévét, illetve a Reformáció 2017-es emlékévét kapcsolja össze.

A konferencia címe: Legyetek szentek!" (1Pét 1,16) Keresztség és megszentelődés a Krisztus-követésben. Halmos Ábel kiemelte, híveket közös gondolkodásra, elmélkedésre invitálják. Fontos kérdés a Krisztus követés útja, a megtérés szentsége, a megszentelődés. A keresztény ember életében a megtérés, a Krisztushoz tartozás a keresztségben történik meg. A konferencia első napján a Pannonhalmi Apátságban zajlanak előadások. Másnap, szombaton Bakonybélben a templomi imádságot követően kis csoportos műhelybeszélgetéseken lehet megvitatni a témát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!