Badacsonytördemic

2014.03.07. 09:05

Koszorúzás és előadás

Badacsonytördemic - Koszorúzásal, valamint dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész előadásával zárult le a Herczeg Ferenc emlékév.

Szijártó János

A faluházban tartott sziporkázó előadásra szép számú közönség volt kíváncsi. A rendezők a jelenlévők között régi kiadású Herczeg Ferenc könyveket sorsoltak ki, és ismét elkészíttették a néhai író kedvenc almatortáját. A Borbély pincészet borkóstolót tartott. A badacsonytördemici küldöttség járt a Farkasréti temetőben is, ahol részt vett a megemlékezésen többek közt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, és Hirtling István színművész is. Hazaérve megkoszorúzták a volt birtokánál lévő emléktáblát, és a Herczeg Ferencről elnevezett strandon felállított szobrot is.

Többször elhangzott, hogy az író halálának 60. évfordulójával zárták az emlékévet, de továbbra is folytatják a vele kapcsolatos tárgyak, írások, keresését, felkutatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!