Badacsonytomaj

2016.12.16. 10:09

Szeretik a mézet

Badacsonytomaj, Szigliget - A gyerekek alig akarták hazaengedni a méhészt az óvodából, iskolákból, olyan érdekes előadást tartott számukra Horváth Zoltán a mézről és a méhekről.

Tóth B. Zsuzsa

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület mézes reggeli programjához csatlakozott a két település iskolája és a szigligeti óvoda is. Horváth Zoltán virágport, propoliszt, repce, akác, hárs és virág mézet vitt maga és méhésztársai nevében a gyerekeknek és beszélt a különféle mézekről, a méhek életéről. Őt is meglepte, hogy milyen csendben hallgatták, mekkora élményt szerzett számukra. A méhész családban élők hozzászóltak, a többiek pedig sokat kérdeztek. Megnézhettek egy méhkaptárt, láttak képeket a különféle növényekről, virágporokról. Aztán a kapuig kísérték vendégüket, aki már tavaly is tartott hasonló előadást számukra. A két év alatt azonban csupán egyetlen gyerekkel találkozott, aki nem szereti a mézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!