Badacsonyörs

2016.04.30. 13:21

Nem csak cédrusok gyűjteménye

Badacsonyörs - A Folly arborétum nem csupán cédrusok és ciprusok gyűjteménye. Közel 150 féle fenyő különféle változata, nagyjából négyszáz fenyőfaj található a páratlan balatoni panorámát is nyújtó hegyoldalban.

Tóth B. Zsuzsa

Erről is beszélt a szombati nyílt napon dr. Rácz István dendrológus, aki szólt az őshonos és ültetett növényzet viszonyáról, arborétum kultúrtörténeti jelentőségéről, a különféle faritkaságokról, amelyeket egy érdekes séta során be is mutatott az érdeklődőknek.

Dr. Rácz István (jobbról) dendrológus egy izgalmas túrán mutatta be az arborétum faritkaságait (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A háziasszony, Folly Réka köszönetet mondott a szervezésben segítőknek és a nyílt nap vendégeinek. Szólt a fejlesztésekről és mint elmondta, az alapítás óta családi kézben levő 110 éves arborétumban a közelmúltban felállított feszületnél érdemes egy kicsit elgondolkozni arról, hogy merre halad az életünk.

Dr. Rácz István (piros ingben) dendrológus egy izgalmas túrán mutatta be az arborétum faritkaságait (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A gyönyörű időben rengetegen voltak kíváncsiak az arborétum kincseire, a nyílt napon sok program is várt minden korosztályt. Népszerű volt a sakkverseny, a kézműves foglalkozások és játékok sora. Fellépett a Tördemic és a Kűkapu Néptáncegyüttes, a Rézangyalkák, a Zajongó gyermekzenekar, a Happy Dixiland Band és az FRB. Pónilovaglás, arcfestés, kalandpark várta a gyerekeket, de bemutatkozott a borászat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!