Alsóörs

2016.02.07. 21:25

Vidám dalokkal búcsúztatták a telet Alsóörsön

Alsóörs – A megszokottnál majdnem két héttel korábban tartották meg a településen a hagyományos téltemető mulatságot.

Kekk Sára

Alsóörs önkormányzata ötödik alkalommal rendezte meg vidám télbúcsúztató rendezvényét. A farsangi népszokásokat idén is a Veszprém–Bakony Táncegyüttes elevenítette fel, de bárki beállhatott a maskarás felvonulók közé egy kis mókázásra.

A program délután négy órakor kezdődött a faluközpontban tartott táncos, énekes toborzóval, ahonnan a népes gyülekezet zenekarral, síppal, dalokkal, dobbal és egyéb zajkeltő eszközökkel a móló melletti Sirály parkba vonult. Közben fellármázták azokat is, akik a vasárnapi sziesztájukból maguktól még nem ébredtek volna fel.A Sirály parkban, a hagyományokhoz hűen, kisbíró vezénylésével, zenés, táncos körítéssel tréfás esküvőn összeadták a falu öreglányát és agglegényét. Az álesküvő után, a vízparton télűző varázslatként végül elégették a kiszebábot, amelyet a Veszprém–Bakony Táncegyüttes énekeivel búcsúztatott. A rendezvény alkalmából jó alkalom nyílt a település lakóinak egy kis beszélgetésre, mókázásra is, amit az önkormányzat jóvoltából forralt bor és meleg tea kortyolgatása tett még kellemesebbé.

Címkék#alsóörs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!