Állatvilág

2015.10.13. 18:49

Egy teljes pele kolónia cseperedik az állatkertben

A Veszprémi Állatkert az egzotikus állatok bemutatásán túl fontos természet- és állatvédelmi feladatokat is magára vállal – nyilatkozta a Naplónak Török László a vadaspark által nemrég befogadott pele és fecske kapcsán.

Szám Dorottya

A Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy több nemzetközi tenyészprogramban is  tevékenyen részt vesznek a veszélyeztetett fajok védelmében, vagy épp érdekes, látványos kiállítással hívják fel a látogatók figyelmét a természetvédelem jelentőségére.

- Nyár végén egy sérült molnárfecske és egy kis pelekölyök nevelését vállalták magukra az állatkertészek. A sérült szárnyú madár hamar megerősödött, ám a szárnyát nem tudta megfelelően mozgatni. Az állatorvosok így a székesfehérvári vadmadár kórházba szállíttatták át a fecskét, melyet ott megoperáltak és teljes felépüléséig, illetve tavaszig a madárkórház szakemberei felügyelik.

Fotók: Veszprémi Állatkert

A kis pele kölyök a Veszprémi Állatkert vendégszeretetét élvezi, ám immár nem egyedül. Állatbarátok egy pele családot találtak, és mivel hallottak az itteni kis pele esetéről, egyből Veszprémbe hozták a családot. Így már egy egész pele kolónia erősödik, cseperedik az Állatkert erre a célra kialakított helyiségében. A Magyarországon védett pelék visszaszoktatását tavasszal kezdik el természetes élőhelyükre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!