Állatvilág

2015.05.17. 13:54

Vadásszal akarták lelövetni a vemhes kutyát - Vasárnap őt is örökbe lehetett fogadni

Ajka - Vadásszal akarta lelövetni dudari gazdája Rozit, a keverék vemhes kiskutyát, akit az ajkai Bakonyi Állat-, és Természetvédő Egyesület megmentett. A vasárnapi örökbefogadó napra ő is eljött Pásztor Szilviával, amit az egyesület a Civil Háznál szervezett meg.

Kovács Erika

Örökbefogadási lehetőséggel együtt kutyás és családi napot szervezett az egyesület Németh Nóra vezetésével, amelyre szép számmal jöttek érdeklődők, és azok is, akik korábban már menhelyről fogadtak örökbe, illetve maguk is mentettek már kidobott, út mellé tett négylábút, és most büszkén mutatták meg szépen gondozott, szeretett  kedvenceiket.  Érkeztek Vas megyei, siófoki és pápai állatvédő egyesületek képviselői kutyákkal együtt, akik hűséges, kedves társaik lesznek majd azoknak, akik magukhoz veszik őket. Eljött olyan pár is, akik három szerencsétlen sorsú állatnak is adtak menedéket, Szántó Zsuzsa és Hegedűs László elhozta Suzit, akinek meghalt a mamája, Zsömit, akit el akartak altatni, és Bundit, akinek ugyancsak az életét mentették meg.

Forest, akit elütöttek, megmentője: az alsóújlaki Mészáros Zsolt és új gazdája Budapestről Papes Melinda és kislánya Luca

Földvári-Nagy Viola mellett boldogan ugrált Batyu, a mentett magyar vizsla, és a hasonló múltú Puppy, a pitbull. Utóbbi a népes találkozó egyik legbarátságosabb kutyája volt. Gazdája azt mondta, „minden kutya egy fehér vászon, olyan lesz, amilyenre fested”.  Tordai Nándor Budapestről jött, ő is az egyesület menhelyéről fogadta magához Arnót, a szálkás szőrű tacskót, akit kis barátjának nevezett.

Az örökbefogadó napot  szervezők külön gyerekprogramokkal is színesítették, a négylábúaknak szerveztek még ügyességi bemutatót, a gazdiknak kutyatartással kapcsolatos tanácsokat adnak, eljött Pap Károly terápiás kutyakiképző, és meglepetéssel készült  a győri kutyaiskola.  Vasárnap egészen estig várják az érdeklődőket az állatvédők.

A találkozó sztárja” volt Forest, a foxikeverék kiskutya akit Sümeg és Ukk között hetekkel ezelőtt elütöttek, magára hagyták, és  az alsóújlaki Mészáros Zsolt  megállt és megmentette. A kutyát új gazdája Budapestről Papes Melinda és kislánya, Luca hozta el az ajkai találkozóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!