állásbörze

2018.09.16. 20:32

A cél megtartani és bővíteni a létszámot

Folyamatosan fejleszt, kapacitást bővít és fejlődik a repülőgép-alkatrészeket gyártó vállalat; vezetői reménykedve várják az állásbörzét.

Molnár Sándor

Sámpár Zoltán utazás közben a szemével keresi a repülőgépen az általuk gyártott kötőelemeket Fotó: Molnár Sándor

Kuriózum hazánkban az Arconic-Köfém Kft. nemesvámosi gyára, mert a repülőgépiparnak készít kötőelemeket, titán- és acélötvözetek megmunkálásával. A cég rendszeres résztvevője a Napló-állásbörzéknek. Sámpár Zoltán gyárigazgató elmondta, nagyon fontos számukra, hogy megfelelő munkaerőt tudjanak biztosítani a jövő kihívásaira. Augusztus végén elnyertek egy jelentős fejlesztési projektet, amelyet jövőre valósítanak meg.

Sámpár Zoltán utazás közben a szemével keresi a repülőgépen az általuk gyártott kötőelemeket Fotó: Molnár Sándor

Menetes betétek gyártásának kapacitásnöveléséhez CNC-berendezéseket, fe­lületkezelő és tesztelőgépeket telepítenek majd a nemesvámosi lokációba. Éppen emiatt keresnek a forgácsoláshoz szakembereket, és pótolnák az elvándorlás miatt hiányzó létszámot is, amely az ipari átlag alatt marad ugyan, de foglalkozni kell a jelenséggel, amely évek óta gondot jelent. Az állásbörzére reményekkel telve érkeznek, és az igazgató bízik benne, hogy lesznek jelentkezők a gépi megmunkálási és forgácsolási területre, ahová szakmunkásokat és betanított munkásokat várnak. Reméli, hogy technikusokat és mérnököket is találnak majd.

– A nálunk elhelyezkedők olyan alapanyagokkal dolgoznak, mint a saválló acél vagy a szénacél és ezek különböző fajtái, nem beszélve a titán­ötvözetről. Nem telik el úgy utazás, hogy ne keresném a szememmel a repülőgépen az általunk gyártott kötőelemeket, mert a pilótafülkétől a gép farokrészéig használják a termékeinket – mesélte büszkén Sámpár Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!