Nyugdíjasok az ajkai természetben

2017. június 11., 14:44 szerző: Napló információ
komment
AJKA - Gyümölcsöző kapcsolatot alakítottak ki természetjáró nyugdíjasklubok, gazdagítva egymás programjait.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ajkai Bánkis Természetjárók Nyugdíjas Klubja a tótvázsonyi Őszirózsa Nyugdíjas Klubot látta vendégül nemrégiben. Huff Lajosné klubvezető köszöntötte a vendégeket, Csuba Erzsébet bemutatta a Jézus Szíve templomot, ahol a vendégek énekkel hálálták meg a kedves fogadtatást.

A művelődési házban Heffler László helytörténeti kutató, túravezető a város történetét ismertette, Bábics Valéria igazgató az intézményt és mutatta be. A vendégek dalcsokrát Varga Istvánné prózamondó követte, majd Brotschul Istvánné Káldi Géza természetjáró költeményét szavalta el. A település történeti emlékei közé Angermayer Judit muzeológus kalauzolta a közel hetven tagú társaságot.

A városi séta során meglátogatták Fekete István lakóházának a helyén felállított emlékművet és a Csónakázó-tó környékét. A parkerdei őslény- és kőzettárban Dukán József geológus tartott előadást, a Bányászati Múzeumban Czingler Sándor, az Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetség alelnöke, az ajkai bánya volt robbantó mestere kalauzolta a vendégeket, akik Kolontárra is ellátogattak.

Napló információ

2017. június 11., 14:44 szerző: Napló információ

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...