Ajka

2016.06.09. 19:52

Nemzetiségi iskolák megmérettetése

Ajka – Minden eddiginél nagyobb létszámban vettek részt megyénk német nemzetiségi általános iskolái az ajkarendeki Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola által szervezett nyelvi versenyen.

Tisler Anna

A versenyt a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke, Heilig Ferenc nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége elnöke, Wágenhoffer Kornélia, valamint Ajka Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának az elnöke, Töltl Zoltán.

Mint Szirmainé Vinkelmann Amália igazgatótól megtudtuk, 11 iskola 20 csapatában 60 diák mérte össze tudását. Az idén először hirdettek csapatverseny. Az ötödik-hatodik osztályosok csapatai Grimm életéről hallgattak szöveget, majd ahhoz kapcsolódó feladatokat oldottak meg. A hetedikesek és nyolcadikosok német nyelven filmrészletet néztek, majd egy feladatsorban számot adtak arról, hogy mit jegyeztek meg abból. Egyéni versenyek is zajlottak, amelynek témakörei és feladatai hasonlóak voltak a nyelvvizsgáéhoz. Az egyéni versenyben az 5–6. osztályosoknál az úrkúti Sós Dorina bizonyult a legjobbnak (felkészítő tanára Bodnár-Lémon Szabina), második lett Ádám Fruzsina (Kungl Henriett, Városlőd), harmadik Klausz Máté (Forsthofferné Ivanics Lívia, Reguly iskola, Zirc), a 7–8. osztályosoknál Juhász Enikő (Huszár Zsoltné, Pápakovácsi), Dobos Csanád (Szaturiné Biber Mária, Reguly iskola, Zirc) és Déri Miklós (Csonka Ferenc, Noszlop) lett a sorrend. Csapatversenyben a kisebbeknél Úrkút, (Bodnár-Lémon Szabina), Gyulafirátót, Gyulaffy iskola (Csordásné Tróbert Annamária) és Városlőd (Kungl Henriett) szerepelt a legeredményesebben, a 7–8. osztályosoknál Zirc, Reguly (Szaturiné Biber Mária), Nemesvámos (Fodorné Szöllősi Dorottya) és Laschober (Ferenczi-Dér Andrea) sorrend alakult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!