Ajka

2015.04.23. 15:11

Futás és bringázás Ajkán

Nagyszabású szabadidős sporteseményt szervez a Tovafutók egyesülete: többek között ismét megrendezik az Ajka–Pápa–Ajka kerékpáros viadalt, de félmaratoni futásra is nevezhetünk.

B. Virág Rita

A mozgás szerelmeseinek tart egész napos programot a Tovafutók, kerékpározás, gyalogtúra, valamint futás is lesz április 26-án, vasárnap.

A bringások kezdik a napot. Korábban nagy hagyományokkal bírt az Ajka–Pápa–Ajka kerékpáros verseny, ami most 9.30 órakor indul. Öt perccel később indul útjára a Magyarpolányra és Noszlopra tartó bringás túra is. Ugyanebben az időben kelnek útra a gyalogtúrázók is.

Déltől már a futás veszi át a főszerepet: a gyerekeknek négy korosztályban hirdetnek majd végeredményt. A felnőttek négy táv közül választhatnak. Hat, tíz, 16 kilométeres és félmaratoni erőpróbákat is tartanak 13 órától.

A nap végén valamennyi induló tombolasorsoláson vesz részt.

A Tovafutók versenyközpontja Ajkán, a Jubileumi parkban lesz, minden szám innen indul és ide is érkezik vissza. Nevezni a helyszínen sajnos már nem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!