Ajka

2015.08.30. 12:40

Bringások a bringásokért

Az Ajkai Rendőrkapitányság a BringAjka kerékpáros sportegyesülettel együttműködve közös programot indított a biciklis ismeretek bővítéséért és balesetek megelőzéséért.

Mayer Balázs

- A közlekedésbiztonságot szeretnénk javítani, tájékoztató lapokat osztunk szét a városban, hogy a kerékpárosok megismerjék a rájuk vonatkozó szabályokat, illetve a kétkerekűek kötelező és ajánlott felszereléseit mutatjuk be magyarázó ábrával – mondta el Bogdán Krisztina rendőr törzsőrmester, aki aktívan részt vett az akcióban. A BringAjka tagjai biciklivel és gyalogosan haladva járták a települést valamint forgalmasabb kerékpárutakat. Letámasztott, álló kétkerekűekre is tűztek ki a prospektusokból.

Tamás Szabolcs és Bogdán Krisztina törzsőrmester egyeztet az akció előtt. Fotó: Mayer Balázs

- Sikeres volt a rendezvény, a megállított közlekedők nagyon barátságosan és örömmel fogadták a tájékoztatókat, többekkel el is beszélgettünk az előírásokról, felszerelésekről. Reméljük a jövőben is részt vehetünk hasonló megelőző programban – jegyezte meg Varga Orsolya a BringAjka egyesület tagja. Továbbá hozzátette, hogy próbálnak fegyelmezett és szabályos közlekedésűkkel példát mutatni a többi kerékpárosnak.

Szigeti Ákos tájékoztatót ad át. Fotó: Mayer Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!