Ajka

2016.05.29. 19:30

A hősök üzenete

Ajka - Ha az élet ma nem is arra szólít, hogy életünket és vérünket adjuk a hazáét, de arra mindenképpen, hogy megvédjük, szeressük, megerősítsük. Ez az üzenet ma is él bennünk, amikor tisztelettel emlékezve fejet hajtunk azok előtt, akik nagy értéküket, az életüket adták a hazáért – hangsúlyozta Harrach Péter.

Penk Tímea

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője a Hősök-napi megemlékezésen elmondta, hogy nemcsak az első és a második világháborúban elhunytakról emlékezünk május utolsó vasárnapján, hanem mindazokról, akik Szent István óta elestek a hazáért. Nemcsak a hősökről szól a megemlékezés, hanem a hazaszeretet üzenetéről is.

- Hazánkra büszkének kell lennünk és meg kell védenünk. Az ünnep mai üzenete, hogy a hazát meg kell őrizni olyannak, amilyen volt, meg kell védeni a határait – mondta Harrach Péter, aki szerint az önvédelem igényli a nemzeti identitást, és hogy a közösségben az egyének megtalálják önmagukat.A Hősök-napi megemlékezésre Ajkára látogatott Pálffy István, Magyarország dublini nagykövete, valamint Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke. A rendezvényen Östör Dániel imát mondott az elesettekért. Kanyárné Grünvald Petra énekelt, Rieder Sára fuvolán, Törő Barna trombitán játszott, Bali Réka verset szavalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!