Ajka

2016.06.13. 18:21

Páratlan férfikari hangzás

Ajka - Újabb elismerést szerzett a hazai egyházzenei életben a Padragi Bányász Férfikórus, amelyet Karnyárné Grünvald Petra vezényelt – tájékoztatta lapunkat Vági Károly, a kórus elnöke.

Penk Tímea

Nemrégiben a Kelenföldi Szent Gellért Plébániatemplomban rendezett kórushangversenyt a Mária Rádió, amelyre több mint fél éven át készült az énekkar. A Padragi Bányász Férfikórus több kategóriában indult, mindegyikben arany minősítéssel tért haza. A Népének kategóriában még megosztott első helyet is szerzett, valamint különdíjat kapott a Kórusművek kötelező mű nélküli kategóriában a színes hangszerelésű előadásért.

Padragi Bányász Férfikórus az ajkai templomban (Fotó: Györkös József)

Padragi Bányász Férfikórus a kelenföldi templomban (Fotó: Paksa István)

Vági Károly hangsúlyozta, hogy ezek az eredmények komoly elismerést jelentenek a kórusnak, hiszen az egyházzenei versenyek közül a Mária Rádió rendezi az ország egyik legrangosabb találkozóját. Az arany minősítések mellett az igazán nagy dicséretet a nézők vastapsa és a zsűri értékelése jelentette. Tóth Márton, a Exsultate Fiúvegyeskar vezetője kiemelte a forték és a pianok mélységeit és teltségeit, és külön méltatta a kórus egyedi, országosan páratlan férfikari hangzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!