Ábrahámhegy

2017.02.03. 19:03

Disznóvágás, korcsolyázás

Ábrahámhegy - Azon vidéki és külföldi települések, testvértelepülések is részt vettek a hétvégi hagyományos falusi disznóvágáson, amelyekkel jó kapcsolatot ápol a község.

Tóth B. Zsuzsa

A 190 kilós disznó jó hangulatú feldolgozása közben reggelire vért és májat sütöttek a résztvevőknek a kultúrháznál, ebédre pedig a délelőtti kolbásztöltő versenyen készült finomságokat fogyasztották el.

A megmérettetést a lengyel testvértelepülés, Miejska Górka küldöttsége nyerte a mienktől eltérő fűszerezésű kolbásszal, az egyik legjobb forralt bort pedig a bakonybéli csapat készítette. Amint a murcifesztiválon és a bornapokon, aktívan kivették részüket a programból a szlovákiai Nagymegyerből érkezők, és a csehországi dobruskaiak szintén.

Délután, aki akart, zeneszó mellett korcsolyázhatott a Balatonon, este pedig orjaleves, kolbász, hurka, toros káposzta várta a több mint 150 vendéget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!