Ábrahámhegy

2016.10.24. 18:41

Csónakkikötő és kulturális centrum

Ábrahámhegy - A településen a legfontosabb feladat a csónakkikötő kialakítása, valamint az utak karbantartása.

Tóth B. Zsuzsa

A hegyi utak a nyári esőzések után most felújításra szorulnak, valamint a növényzetet is ritkítani kell. A belterületen a Patak utca gyalogos közlekedését kell megoldani, az utca keskeny, jelentős a gépkocsi forgalom, járda nincs. Olyan megoldás lenne jó, amelyet a gyalogosok, de szükség esetén az egymást kerülő autósok is tudnak használni. A patak parti félig kész sétányt szintén folytatnák, a nyomvonala adott, a gyalogos forgalmat arra lehetne terelni, de azt fel kell újítani, a közvilágítását kiegészíteni. Padok, szemetesek kellenek még oda és zebra is a 71-es úton való biztonságos átkeléshez. Gyalogátkelőhelyre máshol ugyancsak szükség lenne, a település két végén pedig lassítani szeretnék a forgalmat valamilyen módon tudtuk meg Vella Zsolt polgármestertől. Továbbá egy gyalogátkelőhely kialakítása már körvonalazódik, a Bök-hegyi úttal szemben.

Az ábrahámhegyi egykori iskola és óvoda épületében kapott helyet a Csörgey Titusz-kiállítás – mondja Vella Zsolt polgármester
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az önkormányzati épületek jó állapotban vannak, a művelődési ház és hivatal épülete némi felújításra szorul ugyan. A fűtés korszerűsítést megújuló energiával tervezik, és nyílászáró csere is aktuális lenne. A kulturális centrumban szintén, az egykori iskola és óvoda épülete ad helyet most a jól kihasznált, felújított könyvtárnak, és a múzeumoknak. A helytörténeti gyűjtemény mellett a Csörgey Titusz kiállításnak és a Bernáth Aurél tanítványok alkotásainak. Utóbbiak az elmúlt húsz évben rendezett tárlatokat követően minden alkalommal a településnek ajándékoztak egy-egy festményt, azokat láthatják a látogatók az egyik helyiségben, amely egyben házasságkötő terem. Az épületben kapott helyet a Jégmadár nyugdíjas klub, egy másik részét pedig helyi vállalkozók bérlik szolgáltatási céllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!