Zirc

2015.03.15. 12:13

A szabadságért harcoltak

Zirc – Amíg lesz március 15., addig lesz magyar szabadság – hangzott el az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról szóló megemlékezésen.

Kutasi Zsófia

Lingl Zoltán önkormányzati képviselő, a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke ünnepi beszédében kiemelte, a magyar nemzet szabadsága a márciusi forradalommal kezdődött, az idők változnak, de az emlékeket nem szabad elfelejteni. 1848-49-ben felvillant a teljes szabadság lehetősége, a szabadságharc hősei egész Európában tiszteletet vívtak ki a magyar nemzet számára. Az ünnepen gondolni kell azokra is, akiknek a neve nem maradt fenn, de érdemeik elvitathatlanok.  A szabadságharc hőseinek tette példa, mely erőt ad saját jövőnk alakításához – fogalmazott Lingl Zoltán.

Ottó Péter tanulmányi ösztöndíjat ad át Balassa Benedeknek

Délelőtt ünnepi szentmisét tartottak a bazilikában, majd a Március 15. téren koszorúztak az egybegyűltek; többek között Ottó Péter polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Zirc  város díszpolgárai, a helyi és a térségi szervezetek képviselői.

Kovács Zoltán és Ottó Péter koszorút helyeztek el a Március 15. téren

„Vidulj, gyászos elme!” címmel a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 4. b osztályos tanulói műsort adtak elő.

Lingl Zoltán és Ottó Péter a megemlékezésen

Az ünnepség  végén Ottó Péter és Lingl Zoltán középiskolai tanulmányi ösztöndíjat adott át kilenc tanuló számára, akik iskolai tanulmányaik során kiemelkedő teljesítményt értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!