Zene

2015.01.15. 15:55

Deface címmel készült el a veszprémi Parasite Crowd metálcsapat legfrissebb lemeze

Veszprém - Deface címmel új lemezzel jelentkezett a napokban a kultikus veszprémi metálbanda, a két évtizednyi pauza után újjáalakult Parasite Crowd.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról a Napló hasábjain beszámoltunk másfél évvel ezelőtt, újra koncertezik és dalokat ír a Parasite Crowd. Az első körben 1994-ig működő csapat ...Dead... címmel a honi death metal stílus egyik legjobb, legbrutálisabb zenei anyagát készítette el a kilencvenes évek elején, underground berkekben a mai napig viszonyítási pont, hivatkozási alap a négy dalt rejtő demó.

Palkó Attila énekes, Berkes Viktor gitáros, Csincsi József basszusgitáros és Horváth Gábor dobos. Fotó: PARASITE CROWD

A Palkó Attila énekes, Berkes Viktor gitáros, Csincsi József basszusgitáros és Horváth Gábor dobos alkotta négyes a visszatérés után 2013-ban Psycho címmel elkészített egy négy dalt tartalmazó demót, ami szakmai berkekben és a stílus kedvelői körében egyaránt pozitív fogadtatásra lelt.

– Az előző zenei anyag elkészítése után sajnos kényszerpihenőt kellett tartanunk a próbaterem hiánya, illetve két zenekari tag külföldi munkavállalása miatt. A visszatérésük után, a tavalyi év elején azonban újult erővel láttunk neki a Deface lemez elkészítésének, ami végül őszre készült el. A zenei stílus nem változott, maradt death metál és grindcore alapokon nyugvó kőkemény muzsika – mondta el lapunknak Horváth Gábor.

A Parasite Crowd dobosa hozzátette, zenésztársaival kifejezetten büszkék arra, hogy a Pscyho albumhoz képest komoly előrelépés tapasztalható a hangzásban. – Sokkal több időnk volt a keverésre, nem szorított az idő, ennek pedig szerencsére meg is lett az eredménye. A hangszerek sokkal erőteljesebbek, az ének pedig nagyságrendekkel teltebb lett. Az énekesünk, Palkó Attila szájából olyan földöntúli hörgést sikerült felvennünk, hogy mi is meglepődtünk az eredményen – jegyezte meg nevetve Horváth Gábor.

Aki a leírtak alapján kíváncsi lett a banda ropogósan friss dalaira, annak jó hír, hogy a legutóbbi anyaghoz hasonlóan a hat felvételt rejtő Deface lemezt is ingyenesen letöltheti a Parasite Crowd internetes oldaláról, cd formátumban pedig az elkövetkező hetekben lehet majd hozzájutni a dalokhoz. Ami az élő fellépéseket illeti, a közeljövőben nincs lekötve koncert, ám a banda tervei szerint tavasszal a veszprémi közönségnek is bemutatják majd az új szerzeményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!