Veszprém

2014.11.27. 14:49

Veszprémi közgyűlés: közösségi közlekedés, kéményseprés díjai, ifjúsági koncepció

Két évig a Balaton Volán biztosítja a helyi járatú közösségi közlekedést, változnak a kéményseprés díjai, és elfogadták a város ifjúsági koncepcióját a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Marton Attila

A helyi járatú közlekedés biztosítására kiírt pályázat érvénytelen lett, ezután a város úgy döntött, újabb két évre a Balaton Volánt – amely januártól szombathelyi székhellyel Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. néven működik tovább – biztosítja a helyi járatú közösségi közlekedést. A vonaljegyek és bérletek ára januártól nem változik.

A kéményseprési közszolgáltatás újabb feladatokkal bővül. A természetes személyek szilárd kéménytípus esetén évi 70-200 forinttal növekedik a díj, míg a közületek esetében a kéményseprés díjai gázkéménynél megduplázódik, szilárd tüzelésűeknél 130 százalékkal emelkedik.

A közgyűlésen módosították a város idei költségvetését is, a Veszprémi Petőfi Színháznak mintegy 72 millió forint többlettámogatást juttatnak. Új parkolási övezet lesz a Muskátli utca 4-8. közötti terület, a pótdíjakat pedig átutalással is ki lehet majd egyenlíteni.

A közgyűlés jóváhagyta Veszprém Integrált Területi Programját és a hozzá kapcsolódó Előzetes Megvalósíthatósági Tanulmányokat, valamint az ágazati operatív programok fejlesztéseit. A dokumentumok a 2014-2020-as európai uniós tervezési időszakra való felkészülés miatt szükségesek. A közgyűlésen jóváhagyták a város 2015. évi vagyongazdálkodási irányelveit is.

A testület döntött a gyepmesteri telep melletti terület más célú hasznosításáról, így ott a Veszprémi Állatvédő Egyesület megkezdheti egy ötven állat elhelyezésére alkalmas állatotthon megépítését. A Bakonykarszt Zrt. igazgatóságába Harsányi Istvánt, felügyelőbizottságába Szalay Zsoltot javasolta. A közgyűlés a Kozmutza Alapítvány kérését teljesítve kutyás terápia költségeinek fedezésére százezer forint támogatást szavazott meg. Módosították a közös önkormányzati hivatalról szóló megállapodást, valamint megszavazták az Idősügyi Tanács újraalakulását.

A testület döntött arról is, hogy az eredetileg meghatározott 2014. november 30-a helyett 2015. május 31-ig használja a Kabóca Bábszínház a KLIK működtetésében lévő Zeneművészeti Szakközépiskola Dózsa György úti ingatlanának meghatározott részét.

A veszprémi Egyesített Bölcsőde érdekképviseleti fórumába Gertsmár Ferencet, a Dózsa iskola intézményi tanácsába Hegedűs Barbara képviselőt, míg a Cholnoky iskola intézményi tanácsába Tóth Györgyi képviselőt delegálták. A közgyűlés döntött a gyepmesteri telep 2015. évi díjairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!