Veszprém

2014.11.27. 15:05

Kenyérrel segítsünk az éhező gyerekeken

Karácsonyig bárki vásárolhat negyedkilós Szent Erzsébet-kenyeret. A vételár egy részével az éhező gyermekeket és a Katolikus Karitászt támogatja.

Toldi Éva

Az irgalmas szeretet szentje, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére, november 19-re, mint arról tudósítottunk, a Szent Mihály-bazilikában az idén is megáldották az immár hagyományosan elkészített Szent Erzsébet-kenyereket. Ezekből mindenki kapott a szertartás után, valamint vittek belőle a Főegyházmegyei Karitász munkatársai a nehéz sorsú családoknak, hajléktalanoknak is. Ez a pár éve már hagyománnyá emelkedett esemény tulajdonképpen Szent Erzsébetnek a szegényeket felkaroló kenyérosztó tevékenységére emlékeztet.

Megáldásra váró Szent Erzsébet-kenyerek a bazilikában (Fotó: Penovác Károly)

Mint arról Zagyva Richárd, a Főegyházmegyei Karitász igazgatója tájékoztatta a minap lapunkat is, Soltész Miklós egyházügyi államtitkár és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, illetve a Lipóti Pékség összefogásával egy nonprofit kezdeményezés keretében az idén november 23-tól karácsonyig lehetővé válik, hogy bárki vásárolhasson Szent Erzsébet-kenyeret.

A 250 grammos kenyér Magyarország számos pontján kapható (a pékségnek megyénk területén is szép számmal vannak kirendeltségei), s vásárlásával az éhező gyermekeket és a Katolikus Karitászt támogathatja a vevő. Ugyanis minden egyes termék fogyasztói árából tíz forint adományként automatikusan a karitász számlájára kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!