Veszprém

2014.07.24. 08:28

Katanics Sándor a baloldal közös polgármesterjelöltje

Veszprém – Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője lesz az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös jelöltje az októberi önkormányzati választáson, jelentették be csütörtökön.

Marton Attila

Hartmann Ferenc, a szocialisták önkormányzati képviselője elmondta, közös programmal, közös polgármesterjelölttel, közös egyéni jelöltekkel és közös listával indulnak a választásokon a többség elnyerése érdekében. Jelentős önkormányzati tapasztalattal rendelkezik, és a civil életben is maradandót alkotott tanárként, jellemezte a jelöltet Csermák Zoltán, az Együtt-PM tagja.

Csermák Zoltán, Katanics Sándor Hartmann Ferenc (b-j) (Fotó: Nagy Lajos)

Olyan időket élünk, amikor nem lehet elbújni egy ilyen feladat elől és fel kell venni a kesztyűt azzal a Fidesszel szemben, amely a múltba fordul, egypártrendszert épít, megszünteti a helyi demokráciát, és jelentősen megfosztotta az önkormányzatokat önrendelkezési jogaiktól, fogalmazott Katanics Sándor. A Fidesz az elmúlt nyolc évben zsákutcába vezette a várost, és megötszörözte Veszprém adósságát, jelentette ki. Céljaikról elmondta, a városrehabilitációs projektek mellett önfenntartó programokat támogatnának, valamint újragondolnák a telekadó rendeletet, míg a választókkal való folyamatos kapcsolattartással helyreállítanák a helyi demokráciát. Törekednének arra, hogy ne terhelje olyan magas adó Veszprémben a magánszemélyeket és a vállalkozásokat, emellett segítenék a zöldterületek fejlesztését és energiatakarékos beruházásokat indítanának.

Változtatnának a közlekedésfejlesztés jelenlegi irányán is. A polgármesterjelölt kifejtette, az előző években a belváros terhelésének csökkentésére kellett volna helyezni a hangsúlyt, valamint szorgalmaznák a Gyulafirátótot és Kádártát elkerülő út megépítését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!