Veszprém

2014.04.23. 14:49

Javíthatja a belvárosi közlekedést az új útszakasz

Veszprém – Megkönnyíti a belvárosi közlekedést, ha elkészül az észak-déli tengely, hangzott el sajtótájékoztatón szerdán.

Marton Attila

A beruházás projektnyitó tájékoztatóján Porga Gyula polgármester emlékeztetett, Veszprém az út- és kerékpárhálózat bővítésére összesen 2,7 milliárd forintot költött az utóbbi években, amelyből mintegy 2 milliárdot európai uniós forrásból finanszíroztak. Hozzátette, az önkormányzat közlekedésfejlesztési koncepciójának fontos eleme volt a Jutasi út – Budapest út találkozásánál épült körforgalmi csomópont megépítése, s ennek a koncepciónak az újabb eleme az észak-déli főtengely néven futó pályázat végrehajtása, amely a belvárosi körforgalmat az Almádi úttal köti majd össze.

A város közlekedésfejlesztési koncepciója kiemelten foglalkozik a belváros tehermentesítésével, mindenekelőtt azzal a forgalommal, amely a Hotel előtti szakaszra koncentrálódik, fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, az észak-déli tengely megvalósításával könnyebb és gördülékenyebb lesz a közlekedés ezen a szakaszon.

Az észak-déli tengely útszakasz tervrajza

 

A polgármester a várhatóan október végéig tartó építkezés idejére kéri a lakosság türelmét. Porga Gyula a veszprémi közlekedésfejlesztés következő eleméről is beszélt: ha pályázati forrás lehetővé teszi, a Budapest út - Brusznyai út kereszteződésében, valamint a Kórház utca, Mártírok útja, Bajcsy-Zsilinszky úti csomópontnál is körforgalom épül, emellett a Jutasi utat és a Pápai utat összekötő belső körgyűrűt is megépítenék, utóbbi azonban mintegy hárommilliárd forintba kerülne.

Az észak-déli tengely nyomvonala a Jutasi-Budapest úti körforgalomból indul, elhalad a Levendula üzletház (Szikvíz parkoló) előtt, végpontja a Radnóti Miklós tér. A teljes beruházás tervezett összköltsége 525 millió forint, amelynek csaknem 90 százalékát európai uniós forrásból finanszírozza az önkormányzat.

Kapcsolódó cikkek:

Sürgeti a belső körgyűrű megépítését az LMP

Újabb két körforgalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!