Veszprém

2014.09.07. 19:50

Fogyatékos gyerekeket segítenek a motorosok

Veszprém - Elrajtolt a Veszprémi Motoros Egyesület által szervezett, jótékony célokat szolgáló II. Snóbli-Sobri motoros túra Veszprémből.

Balassa Gergő

A szombati eső sem tántorította el a Veszprémi Motoros Egyesület tagjait, barátait és a családtagokat, akik szép számban gyülekeztek az indulás helyszínén. Ez itt a lányomé, ez pedig a feleségemé mutatott az egyik résztvevő a családi motorokra az Almádi úti söröző előtt, ahol már a reggel 9 órás regisztrációkor is közel százan várták, hogy elrajtoljon a mezőny.

A 170 kilométeres túra során a résztvevőknek különböző állomásokat kell megtalálniuk, ahol az állomásvezetőknél található magyarkártya-pakliból húznak egy-egy lapot. A nap végén összesítik a kártyák értéket, ez alapján alakul ki a végleges sorrend és a díjazás.

A verseny a csapatépítés mellett jótékony célokat is szolgált, ugyanis a tombolán befolyt összegből a szerve-zők felújítanak egy T5-ös típusú Pannónia motorkerékpárt, melyet később elárvereznek. A veterán motorért kapott pénzzel pedig a fogyatékkal élő gyermekeket támogatják majd.

A Veszprémi Motoros Egyesületnek évente több rendezvénye is van, hozzájuk kötődik a veteránmotoros találkozó és börze is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!