Veszprém

2014.10.02. 15:22

Előzetes letartóztatás költségvetési csalás gyanúsítottjával szemben

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája a jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt dr.S.I.I. gyanúsított ellen folyamatban lévő ügyben tartott ülést, amelynek keretében egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolása és a bűnismétlés veszélye miatt - közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya október elsején.

Kovács Erika

Tájékoztatása szerint a gyanúsított a gyanú szerint a bűncselekményeket részben az ellene megindult büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

A gyanúsított több céget is irányított, amelyek vegyipari anyagokat gyártottak. Feltehető, hogy a telephelyen dolgozók bérük egy részét hivatalosan, átutalással, míg az ezen felüli részt készpénzben kapták meg. A gyanú szerint a bérek után fizetendő adók és járulékok eltitkolásával a gyanúsított 2010. óta több, mint 91 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A gyanúsított cselekményei folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettének megállapítására alkalmasak, amely kettőtől 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mindezek alapján a bíróság dr.S.I.I. gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte legfeljebb egy hónap időtartamra, azaz 2014. október 26. napjáig. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!