Veszprém

2014.12.17. 15:34

Elindulhat egy újabb fejlesztés a Csolnoky kórházban

A jövő év végére elkészülhet az onkológiai központ Veszprémben, jelentette be Némedi Lajos alpolgármester, miután a Csolnoky kórház feladatellátásáról tájékozódott Rácz Jenő főigazgatónál.

Marton Attila

Az onkológiai központ létesítése zöld utat kapott, a kivitelezési szerződéseket a napokban aláírják, és megkezdik a központ építését, közölte az alpolgármester. Némedi Lajos elmondta, elkezdték a műszerek és az eszközök beszerzését, 2015 végére elkészül a központ, tette hozzá. Hangsúlyozta, az új létesítmény olyan komplett ellátást nyújt majd, amelyért az ország más nagyvárosaiba kellett és kell utazniuk a betegeknek.

Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója elmondta, hétfőn írják alá a többletforrásról szóló szerződést, így még idén elkezdődik a kivitelezés a kórház udvarán. Ahogyan arról lapunkban már beszámoltunk, egy novemberi kormányhatározat szerint a kabinet megítélte a kórháznak az onkológiai központ építészeti beruházásához szükséges 517 millió forintos többletforrást, így elhárult az utolsó akadály is a fejlesztés megkezdése elől.

Rácz Jenő a politikussal történt megbeszélésről elmondta, tájékoztatta Némedi Lajost a befejezett fejlesztésekről, valamint ismertette vele az intézmény terveit.

A főigazgató hangsúlyozta, utolsó fázisába érkezett az ötmilliárd forintos struktúraátalakítási projekt. A beruházás részeként már folyamatban van a központi műtő műszaki átadása, valamint megkezdődött a központi sterilizáló próbaüzeme, míg a központi intenzív osztály január ötödikéig beköltözik a végleges helyére. Az utómunkálatokat jövő tavasszal fejezik be. Rácz Jenő közölte, az ország 58 egészségfejlesztési irodája közül a veszprémi egyike annak a háromnak, amelynek programjait később a többi iroda számára kötelezővé teszik.

Némedi Lajos elmondta, a kormány egészségügyi stratégiai programjában várhatóan kiemelt szerepet kapnak a megyei kórházak. Erről a főigazgató elmondta, Fejér, Zala, Somogy és Veszprém megyei igazgatók már egyeztettek, hogyan nyújthatnak segítséget egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!