Veszprém

2013.06.14. 17:31

Belvárosi rehabilitáció: Harmonikus, egységes utcakép

Jól haladnak a belvárosi rehabilitáció különböző elemeinek munkálatai, csupán a Vas Gereben utcai parkolónál nem kezdődött el a kivitelezés.

Balla Emőke

Brányi Mária alpolgármester sajtótájékoztatón sorra vette a belvárosi építkezés különböző elemeit. Teljesen megújult a Korona szálló homlokzata és tetőszerkezete, a kirakatrendezést is újra divatba hozta. A húszemeletes lepényépületének készültsége majdnem száz százalékos, a Hangvilla épülete szemünk láttára napról napra, egyre jobban kibontakozik, megkezdődött a Bagolyvár utcai parkolóház építése, a Lovassy gimnáziummal szemben. Csak a Vas Gereben utcai parkoló kivitelezési munkái nem kezdődtek el; a belvárosi rekonstrukciónak ez az egy eleme, amiért nagyon aggódnak, mondta.

Beszámolt arról, szeretnék elérni, hogy a közterületek fizikai megújulásához kapcsolódóan az üzletek portáljai, az épületek homlokzatai is átalakuljanak, újra hangsúlyossá váljanak az építészeti értékek, nyílászárók, melyeket sok épületnél különféle  hirdetésekkel, reklámokkal takarnak el. A hivatal  munkatársai - a belvárosi rekonstrukció területét végigjárva - megállapították, az épületek közel negyven százalékában alkalmaznak reklámokat, hirdetményeket, melyek beavatkozást igényelnek.

Az üzletek tulajdonosai, bérlői csütörtökön a városházán találkoztak; a város vezetése arra kérte a jelenlévőket, közös erővel, a főépítész segítségével minden egységnél találják meg azt a megoldást, amely által újra harmonikus, szép, az építészeti értékeket bemutató utcakép köszöntheti az arra járókat. A Korona szálló épületének kirakati megoldása példaértékű.

Brányi Mária elmondta: a megújuló belváros tervezett műszaki átadása szeptemberben lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!