Veszprém

2014.05.12. 18:25

Amerika-hét az egyetemen

Veszprém - Szerkesztőségünkbe látogatott Elizabeth Webster, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének sajtóattaséja, aki az Amerika-héten adott elő.

Balla Emőke

Németh F. Bernadettel, a Napló megbízott főszerkesztőjével az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Elisabeth Webster. A nagykövetség sajtóattaséja felajánlotta segítségét minden, az Egyesült Államokat érintő témával, interjúval kapcsolatban. A főszerkesztő bemutatta a szerkesztőséget, lapcsoportunkat.

Németh F. Bernadett Elisabeth Webster sajtóattaséval találkozott (Fotó: Penovác Károly)

Az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és a befogadó intézmények öt Amerikai Kuckót működtetnek Magyarországon. Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézetben 2005 óta működik Amerikai Kuckó, regionális információs és programközpontként, ahol az érdeklődők az amerikai kultúráról, történelemről, időszerű eseményekről, valamint a kormányzatról tájékozódhatnak, mondta Falussy Boglárka, az Amerikai Kuckó vezetője, oktatási tanácsadója. A kuckó számtalan programot, találkozót szervez, diákoknak nyújt információt az ösztöndíjakkal, továbbtanulással kapcsolatban.



Az Amerikai Kuckó az egyik szervezője a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetének, illetve a Veab Angol munkabizottsága által koordinált Amerikai hét idei rendezvénysorozatának, melyet ezen a héten tartanak az egyetemen. A rendezvényen az egyetem partnerintézményének, a New York állam Rochester városában található Nazareth College oktatói és diákjai, a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetének oktatói és diákjai, amerikai Fulbright-ösztöndíjas oktatók és kutatók tartanak előadásokat. Hétfőn a nők szerepe a magyar társadalomban témában szerveztek konferenciát, Elisabeth Webster Női emancipáció az Egyesült Államokban címmel tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!