Veszprém

2014.12.17. 18:15

A Ringató óvoda újjáépítése 2015 májusára fejeződik be

Újjávarázsolják az 1972-ben épített Ringató óvodát, melynek szerdán délután volt az alapkőletétele.

Heffler Péter

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázat keretében, 1,2 milliárd forint támogatást nyert el, melynek köszönhetően több projektelemből álló fejlesztéseket végeznek a Jutasi úti lakótelepen. A projekt egyik elemeként megkezdik a Ringató óvoda újjáépítését, az Erdei- és a Kuckó Tagóvodák belső átalakítását.

Az alapkőletételt szerda délután tartották, melyen Porga Gyula polgármester is részt vett és a jelenlévő gyerekekkel együtt egy időkapszulát helyezett a földbe, benne az ovisok „látványterveivel” az új épületről.

Porga Gyula polgármester és Major Ildikó óvodavezető ünnepélyesen elhelyezi a Ringató alapkövét (Fotó: Penovác Károly)

– Az alapkőletétel a jövőbe vetett hitet erősíti – kezdte a polgármester. – Remek érzés egy olyan közösség vezetőjének lenni, melynek óvodákat kell építeni. Ma már elmondhatjuk, hogy a városban szerencsére nagyobb a születések száma, mint az elhalálozásoké. Ez mutatja, hogy Veszprém egy élni akaró , erős közösség – tette még hozzá Porga Gyula.

A Ringató Körzeti Óvoda 1972-ben NDK-ból importált könnyűszerkezetes technológiával épült. Mára teljesen leromlott az állapota mind tartószerkezeti, mind épületgépészeti szempontból. Az új óvoda terve már egy úgynevezett „típusóvoda” terv szerint készült, amely a város többi „NDK-típusú óvodájának” újjáépítéséhez nyújt majd példát. A beruházás során tíz csoportszobát, háromszáz adagos főzőkonyhát, összesen hatvannégy helyiséget alakítanak ki. A csoportszobáknak lesz majd teraszuk, ahonnan ki lehet menni a kertbe. A beruházás előre láthatólag 2015 májusára készül el.

– Nagyon örömteli pillanat ez most a számunkra, hiszen negyvenkét év után megélhettük azt, hogy egy új óvoda épül itt – mondta Major Ildikó óvodavezető. – Nem csak nekünk és a gyerekeknek, hanem a közelben élő családoknak is fontos esemény ez. Évente ugyanis csaknem kétszázötven kisgyerek fordul meg nálunk – tette még hozzá Major Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!