Várpalota

2015.01.23. 18:41

Csak harminccal hajthatnának az autósok Inotára

A "gyermekek" közlekedési tábla miatt a falu bevezető szakaszán csak 30 kilométer/órával közlekedhetnének az autósok, sokan mégis a többszörösével hajtanak be Inotára.

Szabó Péter Dániel

Több lakossági jelzést követően adott tájékoztatást pénteken az inotai Zöldfa utca és az Arany János utca kereszteződésében lévő, a köznyelvben „gyermekek” néven ismert közúti jelző tábláról a két inotai körzeti megbízott, Molnár László rendőr főtörzszászlós és Régi Károly rendőr törzszászlós.

– A tábla jelentése a nevéből is adódik, vagyis az érintett szakaszon fokozottan lehet számolni gyalogosok, azon belül is gyermekek közlekedésére. A KRESZ szerint a tábla veszélyt és sebességkorlátozást is jelent. A jogszabály szerint, ha van kiegészítő tábla, akkor az azon jelölt szakaszon, ha nincs – esetünkben ez így van – akkor a következő kereszteződésig 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben – mondta el Molnár László.

Molnár László rendőr főtörzszászlós és Régi Károly rendőr törzszászlós a cikkben említett inotai közlekedési táblánál (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A rendőr főtörzszászlós a Napló kérdésére hozzátette, a néhány méterrel arrébb található buszmegálló miatt jelentős a gyalogosforgalom ezen a szakaszon, s tapasztalata szerint a Várpalota irányából érkező autósok sok esetben a megengedettnél gyorsabban hajtanak be a faluba.

Régi Károly törzszászlós elmondta, Inotán található egy „gyalogosok” közlekedési tábla is, ami abban különbözik a gyermekek táblától, hogy azon egy nagyobb és egy kisebb személy látható.

– Ez szintén figyelmesebb vezetésre hivatott ösztönözni az autósokat, ám ebben az esetben nincs sebességkorlátozás, vagyis a településen belül megengedett 50 kilométer/órával haladhatnak a járművek – hangsúlyozta a törzszászlós, aki egyben felhívta a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!