Várpalota

2014.07.30. 18:02

A hosszú élet titka a káposzta

Várpalota – Otthonában köszöntötte szerdán Talabér Márta polgármester és Ignácz Anita jegyző a 90. születésnapját ünneplő, mindig mosolygó Kohl Antalnét.

Szabó Péter Dániel

A belvárosi Gárdonyi utca takaros kis lakásában, gyermekei társaságában fogadta a polgármesteri hivatal delegációját a 90. születésnapját ünneplő Ilonka néni. Az 1924-ben a felvidéki Zselízen született ünnepelt elmondta, a hosszú élet titka az egészséges táplálkozás. – Én már gyermekkoromban sem a cukorkára vágytam, hanem mindig káposztát vagy épp uborkát kértem édesanyámtól a boltban. Ma is rendszeresen fogyasztok zöldséget, s kedvelem a füstölt halat is – mondta el mosolyogva Kohl Antalné, aki családjával a második világháború után települt át Magyarországra.

Talabér Márta polgármester és Ignácz Anita jegyző köszöntötte születésnapján Kohl Antalnét (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Veszprémi származású férje – akit sajnos 1985-ben elvesztett – 1951-ben kapott állást a bányánál, így kerültek Várpalotára, a ma is használt lakásba. Két gyermekük született, Zsuzsanna és Antal. Mára három unokával, s Ilonka néni legnagyobb örömére egy dédunokával is bővült a család.

A 90 éves várpalotai hölgy szerencsére kiváló egészségnek örvend. Mos és takarít, gyalog jár bevásárolni is, szinte úgy kell visszafogni a nagy nyári hőségben, mondták el nevetve gyermekei. Talabér Márta polgármester egy miniszterelnöki emléklappal, Ignácz Anita jegyző pedig egy nagy csokor virággal köszöntötte születésnapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!