Tapolca

2015.02.26. 12:34

Előtérben az egészségügy

Tapolca - A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja által támogatott független jelölt, Köröskényi Kálmán az egészségügyi helyzeten szeretne javítani.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről a csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt a tapolcai fogorvos. Köröskényi Kálmán munkája, és a balesetét követő két éven át tartó gyógyulás okán jól ismeri a hazai és a helyi egészségügyi problémákat.

Schmuck Andor mutatta be a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja által támogatott független jelöltet, Köröskényi Kálmánt Tapolcán
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Ez idő alatt sok segítséget kaptam környezetemtől, ezt szeretném most meghálálni. Viszont a párt irányvonala talán nem befolyásolja a független jelölteket, és reményeim szerint a lakosság figyelmét talán jobban felkelthetem, ezért indulok függetlenként. Súlyos problémák vannak az egészségügyben országos szinten, de a helyi lakosok helyzete sem megnyugtató. Rajtuk is szeretnék segíteni – mondta a jelölt, aki bemutatkozásáig több, mint kétszáz ajánlást gyűjtött össze. Schmuck Andor, a Szociáldemokraták elnöke elmondta, hogy javaslatot tesz a miniszterelnöknek és a pénzügyminiszternek, hogy vizsgálja meg a kormány annak a lehetőségét, hogy mekkora bevételt jelentene, ha az összes önkormányzat és állami szerv az állami bankokban vezettetné a számláját.

- Nagyjából száz-százhúsz milliárdos bevételt jelentene ez, így megfelelő forrást adhatna például az egészségügynek. Hiszünk abban, hogy először a megoldásokat kell megtalálni, csak aztán a felelősöket. Ellenségünk a kiszolgáltatottság, munkanélküliség, kilátástalanság, a többi párt legfeljebb ellenfelünk – mondta az elnök. Hozzátette, hogy céljuk, hogy az időközi választás az embereket érintő ügyekről szóljon, ezért hiteles személynek kell részt vennie a politikában. Azt szeretnék, ha a tettek beszélnének, ezért döntöttek Köröskényi Kálmán mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!