Tapolca

2014.08.15. 11:25

Sikeres templomi hangverseny Tapolcán

Tapolca - Nagyszerű hangversennyel ajándékozta meg a közönséget Fassang László orgonaművész a Tapolcai Ünnepi napok és Borhét vendégeként a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban pénteken este.

Szijártó János

A híres zenészdinasztia sarját a világ legrangosabb orgonaversenyeinek győzteseként és díjazottjaként tartanak számon. generációjának egyik legsokoldalúbb orgonaművésze. Tevékenysége fókuszában a klasszikus orgonairodalom megismerése és megismertetése áll, ennek jegyében világszerte koncertezik, tanít és ismertet. A tapolcai közönség remek ízelítőt kapott tudásából és a zeneművészet klasszikusaiból.

Fassang László orgonaművész remek koncertet adott a templomban az ünnepi napok péntek esti programján. Fotó: Szijártó János

Ezen az estén a rockkedvelők is örülhettek, hiszen a Lord együttes lépett színpadra a Köztársaság téren. Vasárnap tartották a tizenhatodik tapolcai pörköltfőző versenyt, és ezen a napon lépett színpadra Koós János. Hétfőn többek között a By the Way és Vastag Csaba, kedden a Stoned, Takács Tamással és Fekete Jenővel, szerdán Márió mutatkozik be. Ezen a napon természetesen tűzijáték is lesz, ami a rendezvénysorozat zárása is egyben. Az ünnepi napok idején a környékbeli borok hatalmas kínálatával, számos helyi fellépővel, kézműves vásárral találkozhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!