Közlekedési kultúra napja

2024.05.13. 07:00

Buszsimogató a veszprémi fordulóban

A V-Busz Kft. Buszsimogatóra hívta az érdeklődőket a Haszkovó úti buszfordulóba, ahol a kisgyermekes családok és más érdeklődők is közelebb kerülhettek a helyijárat-közlekedés gépjárműparkjához.

Jákói Bernadett

A buszsimogatón hasznos információkat kaptak az érdeklődők a V-Busz működéséről

Fotó: Jákói Bernadett

A forgalmon kívüli, a helyi utazóközönség által jól ismert lila buszok álltak rendelkezésre, hogy az érdeklődők kívülről-belülről, a vezetőfülkéből is szemügyre vegyék, megsimogassák, megfoghassák azokat az alkatrészeket, kapcsolókat, gombokat, amelyekre utasként nincs lehetőségük.

– Ma van a közlekedési kultúra napja, s ezért gondoltuk, hogy a programot összekötjük a kerékpározással és a közösségi közlekedéssel. Ezért van itt a V- Bike és a személyszállítási üzletágunk. Igyekszünk megszólítani a legkisebbektől a legidősebbekig az utasainkat és a kerékpározókat. Szeretnénk, ha minél többen használnánk ezeket a közlekedésbarát módokat, és emellett lehetőséget is teremtünk a leendő kollégáinknak az autóbusz-vezetés és -szerelés rejtelmeinek megismerésére. Örülnénk, ha lenne utánpótlás – mondta el lapunknak Tujder Zoltánné, a V-Busz forgalmi vezetője.

A bemutatón hamar kiderült, hogy vannak érdeklődők, de nehezen tudják eldönteni, hogy szerelők vagy sofőrök legyenek. Sokan vettek részt a rendezvényen, a kerékpárosoknál is nagy volt az érdeklődés. Voltak, akik csak azért érkeztek kétkerekűn, hogy tájékoztatást kapjanak annak műszaki állapotáról. Az autóbuszoknál a kisgyermekes családok kipróbálhatták a vezetőfülkét, ki-be csukhatták az ajtókat. 

A bemutató alatt aszfaltrajzversenyen vehettek részt a gyerekek, akik a szép rajzokért ajándékokat és Buszsimogató-emlékjegyet vehettek át a V-Busz jóvoltából. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában