Sümeg

2014.07.20. 12:00

Szépítik, építik a kisvárost

Sümeg - Építési, szépítési, karbantartási munkálatok jellemzik a nyári napokat a barokk kisvárosban. Erről Rátosi Ferenc polgármester tájékoztatta lapunkat.

Szijártó János

Megújul a Városi Múzeum kerítése és külső homlokzata még ebben a hónapban, a város tulajdonában álló gazdasági társaság, a Közszolgáltató Kft. jóvoltából. A múzeum fa kerítését már kicserélték, és rövidesen megkezdődhet az épület homlokzatának festése. Az új szín - tette hozzá a polgármester - a műemlékre vonatkozó szabályzók alapján, az engedélyezett törtfehér lesz. A munkálatokat a város a saját költségvetéséből finanszírozza. A felújítás költsége több százezer forintba kerül.

Darabos György (fehér pólóban) és Bakos Kálmán a városi múzeum új kerítésén dolgozik (Fotó: Szijártó János)


A játszóterek is megújulnak Sümegen. Új hintákat szereltek fel a Halász László utcai játszótéren, ahol a játékokat már festették, mázolták. Kétbalesetveszélyessé vált fajátékot eltávolítottak. Ezzel együtt az Udvarbíró téri játszótéren is megújítják az eszközöket. Könnyen tisztítható festékkel színezik a Ramassetter általános iskola folyosóit a nyári szünetben. Eddig mintegy 650 négyzetméternyi felületet festenek át. A munkálatok a városnak mintegy 700 ezer forintjába kerülnek. A Kisfaludy gimnáziumban öt tantermet újítanak fel a nyáron. Szőlőtőkék, levendula és új virágágyások szépítik meg a 84-es főúton, Sümeg határában lévő körforgalmi csomópont belső területét. A füves részre tavaly fából készült szőlőprést helyeztek ki. A virágokat az önkormányzat támogatásával ültették, a szőlőtőkéket és a levendulát a Turisztikai Desztinációs Menedzsment ajánlotta fel. A Közszolgáltató Kft. a városban is új virágágyásokat alakított ki, legutóbb a Flórián téren valamint a Mihályfai és Alkotmány út kereszteződésénél.

Az idei nyáron egyébként csaknem 16 ezer tő virág szépíti Sümeget. A növények gondozását is az önkormányzati cég munkatársai végzik.

Megváltozott a forgalmi rend a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ környékén. Az elmúlt időszakban számos jelzés érkezett a művelődési intézmény látogatói és az arra közlekedők részéről, hogy az utcában - ha mindkét oldalon parkol egy-egy gépkocsi -, abban az esetben egy harmadik autó nehezen tud elhaladni közöttük. Az új rend szerint a művelődési ház épülete felőli oldalon szabad várakozni, a másik oldalon viszont tilos.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!