Sportvilág

2015.01.25. 19:51

Horrormeccs: a brazilok ráhozták a frászt Horvátországra!

Elkezdődtek a nyolcaddöntők a katari férfi kézilabda világbajnokságon. Az egyenes kieséses szakasz első napján számos volt és jelenlegi veszprémi játékos lépett pályára. Nem is akármilyen teljesítménnyel.

Horváth Gábor

Chema Rodrigueznek és társainak nem okozott gondot Tunézia. A spanyolok címet védenének Katarban
Fotó: Penovác Károly

A legjobb 16 csapat vasárnap kezdődő küzdelmeit a házigazda és Ausztria összecsapása nyitotta. Az osztrákok alaposan megszorongatták a több honosított játékost alkalmazó Katart, de az exveszprémi átlövő, a nyolcszor betaláló Zarko Markovic vezérletével utóbbi nyert és jutott tovább. Szlovénia kiejtette Macedóniát, amelyben egy szintén volt bakonyi játékos, Kiril Lazarov ontotta a gólokat, szám szerint hetet lőtt. A két MKB-MVM-kézilabdázóval, Cristian Ugaldéval és Chema Rodriguezzel felálló címvédő Spanyolország átrobogott Tunézián. Ugalde hétszer talált az afrikaiak hálójába, Chema nem volt eredményes. A horvátok, amelynek kapuját a bakonyi Mirko Alilovic is védte, alaposan megszenvedtek Brazília ellen. A délszlávok továbbjutása komoly veszélybe került, a brazilok kétgólos előnnyel kezdték a második félidőt és a két csapat végig fej-fej mellett haladt, de az őrült hajrát az európaiak bírták jobban. Eredmények: Katar–Ausztria 29:27 (13:14), Szlovénia–Macedónia 30:28 (16:15), Spanyolország–Tunézia 28:20 (18:9), Horvátország-Brazília 26:25 (13:15). A hétfői program, 16.30: Németország–Egyiptom, Lengyelország–Svédország, 19.00: Franciaország–Argentína, Izland–Dánia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!